Bien-être

5 syytä, miksi sinunkin kannattaa tehdä unelmakartta

- 1

Jo neljän vuoden ajan vuoden viimeisen päivän traditiooni on kuulunut unelmakartan laatiminen tulevalle vuodelle. Listasin alle viisi syytä, miksi sinunkin kannattaa askarrella sellainen.

1.Unelmakartalle jäsennät ajatuksia ja terävöität tavoitteitasi.

2. Vähintään kerran vuodessa on hyvä tehdä tilannekatsaus itsensä kanssa ja miettiä, missä pisteessä on nyt ja mihin suuntaan tulevaisuudessa haluaa kulkea. Ota tuo hetki uuden vuoden kynnyksellä: näin tulevan vuoden tavoitteet ja unelmat ovat valmiiksi paperilla.

3. Sinä muutut, samoin unelmasi. Vielä neljä vuotta sitten unelmakartallani haaveilin muutosta Pariisiin. Nyt miellekartallani lukee suurin kirjain hyvinvointi, jooga ja hidas elämä. Enää minua ei saisi palaamaan suurkaupunkiin! Sen sijaan miellekarttani tavoitteina on puutarhanhoidon opettelu ja joogaopettajaksi valmistuminen.

Vanhoihin miellekarttoihin on muuten kiva palata ja tutkailla, mitkä asiat ovat toteutuneet ja kuinka unelmat ovat muuttuneet vuosien varrella.

4. Miellekartan askarteleminen on hauskaa! Unohda Pinterest ja tartu saksiin ja vanhoihin lehtiin. Mikään ei voita konkreettista tekemistä! Leikkaa irti tavoitteisiisi sopivia kuvia ja liimaa ne paperille. Oletko menossa uudenvuoden kotibileisiin? Askarrelkaa kaveriporukalla omat unelmakarttanne maljan noston lomassa.

5. Unelmakartan laatiminen on parasta keittiöpsykologiaa. Oloni on kaaottinen, jos en vähintään kerran vuodessa laadi omaa unelmapolkuani. Tänä vuonna teen sen Kuusamossa. Viime vuonna Raahessa, sitä edellisen laadin Pariisissa. Ehkä ensi vuonna teen sen Espanjassa?

Suosittelen lämpimästi aloittamaan uuden perinteen. Unohda epämääräiset uuden vuoden lupaukset ja laadi sen sijaan unelmakartta kuvien kera aakolmoselle.  Liimaa kuvataulu vaatekaapin oveen tai kehystä se seinälle. Lapsellista? No varmasti, mutta hauskaa. Myös aikuisena on lupa haaveilla!

Mitä sinun unelmakartallasi näkyy? Millaisia tavoitteita sinä asetat ensi vuodelle?

 

One of my New Year’s Eve tradition is to make a dream map for the next year. I think it is a good way to start a new year when you do a little check in with yourself and write down your goals in life. Instead of making new year’s promises that you can’t keep, it is more optimistic to create a mind map and dream. Also, when you make the dream map every year, it is nice to look at them after years and see how the dreams and  the goals changes. Four years ago I was dreaming about living in Paris, but now I couldn’t see myself and my family to live in a big city like Paris. Instead of I dream about my own jardin and finishing my yoga teacher’s training.

I recommend this tradition to you, just cut down some pictures from the old magazines and glue them to a paper and write down what you are dreaming of. It is a fun tradition! Just try it!

So, what are you dreaming of?

 

Read more:

Good Vibes for the New Year

10 vinkkiä kaamosta vastaan eli näin pysyt energisenä läpi pimeän kauden

What’s up for 2017?

 

1

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply