Lifestyle

Miksi muutimme Kataloniaan?

- 2

Olen kirjoittanut uudesta alusta ja kokemuksista, joita uusi asuinympäristö on minussa herättänyt. Taustalla olevia syitä elämänmuutokseen olen kuitenkin avannut vähän. Nyt on sen kirjoituksen aika.

Eli: miksi muutimme Pariisista Kataloniaan?

Suurin syy oli, että halusimme yksinkertaisemman elämän äärelle ja luonnon läheisyyteen. Hektinen suurkaupunkielämä alkoi uuvuttaa, emmekä halunneet kasvattaa lastamme ilmansaasteongelmista kärsivässä kaupungissa.

Kun aloimme miettiä tarkemmin, minne muuttaisimme, muotoutui erääksi kriteeriksi se, että ilmasto olisi suotuisa. (Mieheni kompensoi tätä sillä, että koska hän viettää päivät tietokoneen äärellä, hän haluaa vastapainoksi viettää mahdollisimman paljon aikaa ulkona.) Ja eikös tästä olekin

Halusimme siis löytää paikan, jossa ei tarvitsisi jatkuvasti haaveilla olevansa muualla, odottaa seuraavaa lomamatkaa tai kesää, valittaa säästä tai käyttää #throwback-merkintää (mitä en voi muuten sietää) Instagramin hashtagina. Halusimme, että nykyhetkessä olisi justiinsa hyvä, ja ettei kotoa tekisi mieli lähteä juuri minnekään.

Halusimme myös, että eläisimme mahdollisimman omavaraisesti, ruoka olisi tuotettu lähellä ja meillä olisi oma kasvimaa, ehkä pari kanaakin.

Edellä mainitut seikat liittyvät ekologisempaan elämäntapaan, jota kohti pyrimme kulkemaan. Meidän arjessa tämä tarkoittaa, että kävelemme ja pyöräilemme mahdollisimman paljon, hoidamme kasvimaata ja vietämme aikaa ulkona, syömme lähiruokaa, kierrätämme ja kompostoimme.

Okei, jouduimme hankkimaan auton. Se suretti minua, mutta ilman kaaraa täällä ei olisi pärjännyt. Meidän auton käyttö on kuitenkin arjessa hyvin vähäistä, kun kylästä löytyy kaikki palvelut, ja lapsemmekin viemme mieluummin kävellen tai pyörällä päiväkotiin kuin autolla. Näin auto seisoo tallissa arkena, viikonloppuna haemme sillä lähinnä remonttitarvikkeita. Pyrimme siis käyttäämään autoa harkiten. Yksi perustelu auton hankinnalle oli myös se, että voisimme harrastaa lähimatkailua Etelä-Euroopassa sen sijaan, että matkustaisimme lentokoneella. Ja koska Espanjassa on aika miellyttävä ilmasto, ei kaukomatkoista tarvitse haaveilla. (Itse asiassa minä en ole koskaan ollut kaukomatkalla, joten tässä asiassa oma hiilijalanjälkeni on minimaalinen.)

Lopulta Barcelonan alueen pieni viinikylä valikoitui kotipaikaksi, koska se sijaitsee ideaalista ison kaupungin lähellä, meri on vieressä, meillä on iso pihamaa ja halutessamme voimme kokea olevamme kuin maalla. Oli myös tiedossa, että kylässä on kansainvälinen ilmapiiri, mikä helpotti edelleen päätöksentekoa. (En missään nimessä halunnut päätyä turistien täplittämään aurinkolomakohteeseen, jossa sesongin päätyttyä arkielämä ja palvelut kuolevat ja aika käy pitkäksi.) Koimme myös, että Euroopan maista Espanjaan ja Katalonian alueelle olisi helpompi sopeutua kuin johonkin toiseen Etelä-Euroopan maahan. Rakastan esimerkiksi Italiaa, mutta haluan säilyttää suhteeni saapasjalkamaahan romanttisena, etäänä – maana, jossa on kiva käydä lomalla.

Tiedän, että olemme onnekkaita. Kun töitä voi tehdä mistä päin tahansa, voi elinympäristön tietyin ehdoin valita itse. Vaikka lopulta pelkäsin muutosta, olen (ainakin tällä hetkellä) hyvin tyytyväinen, että rohkenimme tehdä tämän.   Helppoa vieraaseen kulttuuriin sopeutuminen ei ole ollut, mutta päivä päivältä asiat ovat helpottuneet ja alamme sulautua joukkoon. Arjen haasteista selviämistä helpottaa se, että miljöö on paras mahdollinen ja lähellä on auttavia ja ystävällisiä ihmisiä. Motivaatiolla ja päätöksellä selviytyä on tiestystinmyös oma osansa.

Palataanpa vielä alkuun.

Elämänmuutoksen myötä aika moni asettamistamme kriteereistä on toteutunut. Kanojen sijaan talon kylkijäisinä tuli pari kissaa, mutta kyllä pihassa on valmiina oma aitaus kanoille edellisten asukkaiden jäljiltä. Toistaiseksi tuoreet kananmunat on kuitenkin saatu naapurista, mutta eihän sitä koskaan tiedä, vaikka meillä ensi kesänä olisi jo niitä kotkottajia!

———————————————–

So, I have written about our new start here in Catalonia, but I haven’t really opened up, why we wanted to give up our life in Paris and move to a new country and to a place where we don’t know anyone.

So this blog text is about that.

Firstly, we wanted to give our daughter the best possible place to grow up. Secondly, we wanted to move somewhere in Europe where the climate is warm and most of the time nice. Also, we wanted to give up the hectic life in the big city and slow down.

Shortly, we wanted to find that ideal place where we could be on countryside and have our own garden, but still be next to a big city.

Also, we wanted to live more to our values and in more ecological way: to recycle better, buy local food, doing things by ourselves, and just enjoy everyday life in a natural and healthy environment.

We were thinking about South of France, Italy and then Spain. The final decision was made when we had visited Barcelona region a couple of times. And when we found this little wine village near Barcelona, we were absolutely sure, that this could be ideal place for us. Also, we learned that the village is really international: there is an international school near by, and lot of people speaks English. These things made the decision-making easy.

Before, I remember, that I used to make plans for our next trip to this and that location. Afterwards I have realized, that it was, because we weren’t happy living in where we were. We were always looking for some excuses to get away. Now, I love the idea that I can just be here. I can diminish my ecological footprint when it comes to travels, because, in general, I don’t need to go anywhere. I am happy here! The weather is nice, the sun is shining, I can be in my garden, and the rhythm of the life is slower than in a big city. Even original everyday stuff, like doing laundry, makes me happy, especially when I can put the laundry to dry outside.

The only thing that is presenting less ecological values is, that we needed to buy a car. Yep, not proud of it, but it was kind of mandatory here. Thought, we do use the car wisely and basically only on weekends. We walk to the nursery and the village (this is so good sport when we need to climb back to our house!) When it gets warmer, we will do daytrips by our bikes. Anyway, we found it better to do road trips in South of Europa by car than taking a plane to somewhere far.

So that’s about it. Now you know why we are here:)

Between the lines what I try to say is, that if it possible, it is better to live by your values and make the choices that make your everyday life happier. It is better to find the actual moment and the environment pleasant than hastaging #throwbacks or just living in the future and waiting for the next summer holiday. That is what I think.

Read more:

5 asiaa, jotka ovat toisin

Barcelona vs. Paris

Neljän munan tarina

2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply